Skip to main content.
©2005-2011 C.I.C.C.
[EN] [RO]

This page’s menu:

Prezentare

Misiune Formarea adevaratilor specialisti cu o inalta calificare in Tehnologia Informatiei, cu cunostinte aprofundate in domeniul Ingineriei Calculatoarelor si Comunicatiilor.
Istoric Activitatea de cercetare în domeniul calculatoarelor electronice numerice incepe in 1978, cand incepe sa se predea cursul “Ingineria Calculatoarelor”.
Sectia de Calculatoare de la Universitatea din Craiova a fost infiintata in anul 1990 odata cu transformarea vechii facultati de Electrotehnica in 3 facultati de profil electric: Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica, Facultatea de Electrotehnica si Facultatea de Electromecanica.
Simultan a aparut si structura coordonare, adica Catedra de Calculatoare, care a functionat pana in anul 2000, cand a fost despartita si s-au creat alte doua catedre: Catedra de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor si Catedra de Inginerie Software.
In anul 1999 s-a infiintat optiunea ICT cu sprijinul Uniunii Europene, prin proiectul European TEMPUS 12132/INCOT.
In anul 1993 s-a infiintat sectia de Calculatoare cu predare in limba engleza, cu mare impact pe piata fortei de munca
Catedra de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor se afla intr-o continua dezvoltare, antrenand oameni, resurse si parteneri, la nivelele cele mai ridicate de calitate.
Parteneriate, Facilitati Catedra de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor are o conceptie extrem de deschisa la colaborari cu firme de profil IT si nu numai, din tara si strainatate.
Pana in prezent, Catedra de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor a fost si este implicata cu succes intr-un numar foarte mare de contacte, prezentari, vizite si activitati didactice desfasurate in stransa colaborare cu numeroase firme cat si cu alte Universitati din tara si din strainatate.
De asemenea, Catedra de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor a fost si este în continuare implicata în diverse programe internationale de schimb de experienta si dezvoltare; Parteneri din Universitati si Centre de Cercetare din Germania, Grecia, Irlanda, Portugalia, Italia, Letonia, Suedia, Olanda sunt implicati.
Odata cu dezvoltarea rapida a industriei tehnicii de calcul si cresterea exploziva a eficientei calculatoarelor personale, s-a creat o cerere mare de locuri de munca in acest domeniu atat la nivel mondial cat si la nivel national. Firme internationale si nationale cer din ce in ce mai multi specialisti. Din acest punct de vedere, Catedra de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor are un rol primordial.

Studentii de la Specializarea Calculatoare, optiunea Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor beneficiaza de burse Socrates la universitati de prestigiu din Europa, cum ar fi: Universitatea din Padova (Italia), Universitatea de Stiinte Aplicate Regensburg (Germania), Universitatea Duisburg-Essen (Germania), Universitatea din Aveiro (Portugalia), Universitatea Fortelor Armate Munchen (Germania), Colegiul Tehnologic din Pireu (Grecia). Lucrarile de diploma ale acestora se realizeaza in dubla coordonare.

Totodata, studentii care au diploma de inginer au posibilitatea sa continue studiile la Master. In prezent exista doua directii oferite de cele doua optiuni ale specializarii: "Sisteme distribuite" si "Inginerie Software".

In cadrul Catedrei de Ingineria Calculatoarelor si Comunicatiilor functioneaza si Academia Locala Cisco Networking,, unde se deruleaza cursuri teoretice si practice de retele de calculatoare si Java sub coordonarea cadrelor didactice care au dobandit calitatea de Instructor CISCO (in CCNA 1,2 3,4, Java si HP ITEssential 1 si 2). Peste 10 serii de studenti au absolvit diferite module de cursuri aflate in desfasurarea in cadrul Academiei Locale. Se stie ca la absolvirea acestor cursuri sunt eliberate diplome recunoscute pe plan international. Aceste cursuri sunt on-line si sunt redactate strict in limba engleza.
Studentii specializarii de calculatoare participa cu echipe la cincursuri nationale si internationale organizate anual la Bucuresti si Suceava.
Prin proiectele de diploma studentii sunt angrenati si in rezolvarea unor probleme specifice ale contarctelor de cercetare pe plan national (CNCSIS, CNFIS) si internationale (e-Learning, Minerva).
Studentii specializarii calculatoare sunt, de asemenea, preocupati si de participarea la manifestari stiitifice pe plan national (Simpozionul SINTES, workshop in proiectul european din schema MINERVA) si international.